Royaltramps är en sida för dig som älskar hundar och allt som hör till.

Hunden har, sedan långt tillbaka, varit en kär vän för människan, både som sällskapshund men även för att hundar är duktiga arbetare, t.ex. polishundar eller vallhundar.

Alla raser har sin egen specifika personlighet och lämpar sig olika mycket för olika ändamål. Innan man skaffar sig en hund, utan tidigare vana, är det därför väldigt viktigt att man noga läser om olika hundraser, vilken typ av motion de behöver, vilket temperament hunden har, hur stor den vuxna hunden blir och vilka för- och nackdelar just den valda rasen har.

Är du en av många som har ett brinnande intresse för hundvärlden har du hamnat på rätt sida. Hundar är bland det finaste och mest omtyckta husdjuret världen över, men trots det är det också många hundar som tyvärr lever ensamma och har blivit övergivna.

En hund kräver mycket uppmärksamhet och omvårdnad, oavsett ras och användningsområde och på denna sida kommer du få information om de vanligaste hundraserna, deras egenskaper och fördelar, men också om en hundras lämpar sig bättre som familjehund än en annan.

Genom att skaffa sig en hund skaffar man inte sig enbart ett husdjur, utan man får även en kamrat och familjemedlem som kommer leva många år framöver. Det är ytterligare en av anledningarna till att man ska vara extra noggrann med vilken ras man väljer till sitt hem, så att både hunden och du får ut det absolut mesta av er nya relation.